Lekker eten en genieten en dat met anderen delen, Jim en Daniëlle De Bolster weten precies hoe dat moet en hebben er hun beroep van gemaakt.
Veel ervaring in beenhouwerij en voeding
“In 2003 ben ik bij toeval bij een slagerij terechtgekomen”, vertelt Daniëlle. “Ik zocht werk en zij zochten personeel. Ze hebben me alles geleerd en ik heb daar veel kansen gekregen. Ik heb een passie voor lekker koken en eten, maar toen wist ik dat eigenlijk nog niet. Ik moest er buffetten en salades maken en al doende ontdek je dat dat je goed ligt. Mijn vader deed dat ook graag, net als mijn zus en nu mijn dochters. Het liefst nodig ik heel de familie uit om lekker te komen eten. Hoe meer mensen aan tafel hoe beter! Bij de slager leerde ik alles wat met beenhouwerij te maken heeft en ik mocht doen wat ik wilde leren. Buiten die slagerij heb ik ook veel ervaring in de voeding opgedaan. Door mijn passie voor lekker koken heb ik Jim aangestoken en dan met name barbecueën.”
Smaakbommetjes
“Ik begon met werk als barbecue kok en vond mijn draai ook steeds meer in de keuken”, vertelt Jim. “Nu heb ik dat altijd wel in me gehad maar er eigenlijk niet veel mee gedaan, buiten koken en gebarbecued voor de familie. Nu ging ik dat professioneel doen en dat is toch anders. Je moet meer rekening houden met de baktijden en de wensen van mensen. Je komt altijd op feesten en trouwpartijen, plaatsen waar mensen het heel erg naar hun zin hebben, dus je hebt altijd een vrolijke werkomgeving. Het is ook leuk om ‘smaakbommetjes te creëren, waar mensen enthousiast over zijn en je complimenten geven.”
Cateringservice Bolsterbos
“In 2017 moesten we een keuze maken tussen onze andere activiteiten. We waren ook heel actief in de paardenwereld en werkten in de catering als traiteur. We hebben 100% voor het laatste gekozen. Na een paar jaar als zelfstandige te hebben gewerkt voor een vaste opdrachtgever, namen we dit jaar de beslissing om zelf verder te gaan, waarna ‘Cateringservice Bolsterbos’ werd geboren. Zelf barbecueën we heel graag en zijn dol op tapas. We zijn er over na gaan denken en besloten ons daarin te specialiseren. In deze tijd moet je zorgen dat je uniek bent en blijft en moet je goed nadenken over wat je doet en gaat doen om succes te hebben.”
Het begon met tapasplanken
“We zijn begonnen met tapasplanken. We wilden dit uitproberen en gaven het een jaar om succesvol op te starten. Maar dat ging anders dan gepland. Vanaf de eerste week kwamen de bestellingen binnenstromen en de vele positieve reacties die we kregen waren geweldig! We waren zo blij, dit hebben we nooit durven dromen. Ons succes is ook te danken aan onze familie, mijn zus, onze kinderen en ouders. Door hen konden we dit allemaal opvangen en waar maken. Ze staan altijd voor ons klaar en helpen ons te allen tijde waar nodig. Dat is goud!”
Tapasbuffetten
“Willen de gasten liever niet hun eten gaan halen, dan plaatsen we het bij hen op tafel.”
Corona-proof
“We bereiden alles corona-proof, dus met maskers op en handschoenen aan. Handschoenen dragen we natuurlijk normaal ook, want het gaat hier om voedsel. We raden onze klanten aan om iedereen prikkers in een andere kleur te geven of voorzien van de namen. Zo weet iedereen met welke prikker ze tapas hebben gepakt.”
Service tot in de kleinste details
“We ruimen alles op en doen zelfs de afwas. Zo hoeven mensen alleen maar te genieten!”
Trots op ons beroep
“Ik ben er trots op dat ik mijn passie voor koken en lekker eten kan delen met mensen. Ik ben er trots op dat ik mijn brede ervaring geweldig kan gebruiken voor ons eigen bedrijf. Ons streven is kwaliteit en klanttevredenheid. We zijn er trots op als mensen onze tapasplanken die, buiten heerlijk, ook heel mooi en verzorgd zijn, enthousiast worden ontvangen. We zijn er trots op dat we in zo’n korte tijd een bloeiend bedrijf neer hebben kunnen zetten. Het is een geweldig beroep en we zijn heel blij dat we hiervoor gekozen hebben!”
www.cateringservice-bolsterbos.be
NN